Roy in het Veld

Business Mentor

Ik help je met het kiezen van de juiste richting

Je kunt altijd op me terugvallen

Wie is Roy in het Veld

Bouwjaar 1967. Gepokt en gemazeld als ondernemer. Vanaf 1997 fulltime ondernemer met uiteenlopende disciplines.

De passie en de drive om iets te laten groeien zit in mijn bloed. De “ellende” is dat ik overal kansen en mogelijkheden zie. Dit heeft mij in mijn ondernemersleven altijd geholpen. Zodra mensen zeiden, “dat gaat niet lukken” kwam mijn intuïtieve gevoel van “dat zullen we dan nog wel eens zien” naar boven. Ik geef eerlijk toe dat mensen in mijn omgeving dat wel eens lastig vonden. 

Altijd maar succesvol? Nee, zeker niet. Ik durf te beweren dat ik de “onderkant van de bodem van de put gezien heb”. Er zijn jaren geweest van extreme groei, jaren waarbij ik meerdere bedrijven tegelijkertijd aanstuurde, man wat een tijd. Groei in medewerkers en het geluid van geld dat tegen plinten opklotst.

Maar ook jaren dat ik dacht nooit meer uit de “negatieve spiraal” te raken. Toch heb ik mijn rug recht gehouden en gestaan voor datgene waarvoor ik sta; oprecht, eerlijk, transparant en afspraak = écht afspraak. Kortom; een onuitputtelijke bron van ondernemers belevenissen die ik graag deel.  

Iets met ezel en niet 2x stoten aan dezelfde steen, denk ik.

In het jaar dat ik 50 werd – ik heb altijd aangegeven dan een streep te zetten – heb ik eind 2017 besloten alle bedrijven te verkopen. Een rigoreuze beslissing, klopt, maar “de passie kruipt waar het bloed niet komt”; het avontuur lonkte weer.

Ik merk dat er veel behoefte is bij MKB bedrijven, aan mijn kennis en ervaring. 

Derhalve heb ik besloten mijn onnavolgbare passie voor het ondernemerschap verder uit te bouwen als Business Mentor.

Profiteer ervan!

Mijn kernwaarden

Eerlijkheid

Ik heb geleerd dat je het meeste profijt hebt van eerlijkheid. Het heeft totaal geen zin, om elkaar iets wijs te maken. Jij bent zoals je bent, en ik ook. Van meet af aan, alles op tafel en geen “verborgen luikjes of agenda’s” dat werkt het allerbest.

Vertrouwen

Vertrouwen is het fundament onder onze samenwerking. Jij moet je veilig voelen bij mij, en ik bij jouw. Hetgeen jij met mij in vertrouwen deelt, is absoluut veilig bij mij. Dit geldt overigens ook andersom. 

Daadkracht

Ik hou van doen. Dat betekent niet dat ik mezelf voorbij loop. Integendeel. Aannames vindt ik vreselijk. Ik baseer zoveel als mogelijk alles op feiten. Als er dan zaken gedaan moeten worden, dan snijden deze ook direct hout. M.a.w. ze leveren ook snel en effectief resultaat.

Mijn werkwijze

Als we persoonlijk kennis hebben gemaakt en we zien “het zitten” met elkaar dan gaan we de diepte in.

Allereerst begin je met het invullen van de Bedrijf Prestatie Index®-scan. Dit is een vragenlijst die ik samen met mijn zakelijke partner Dharminder Biharie en de Universiteit Twente heb ontwikkelt. Met deze scan krijgen we al een eerste beeld van je bedrijf en de situatie in je bedrijf. Is je bedrijf voldoende toekomstbestendig of niet?

In de daarop volgende afspraak (1 dagdeel) gaan we de ingevulde resultaten van de Scan evalueren en je oorspronkelijke vraagstelling dieper “ontleden”. We gaan op zoek naar het hoe en waarom, we nemen niets meer aan, we baseren alles op feiten. We laten daarin niet aan het toeval over.

Op basis van deze intensieve onderdeel, ga ik aan de slag met een plan van aanpak. Geen dik rapport, maar een pragmatisch, verhelderend, verfrissend en no bullshit advies.

Fotos-Hanzehoff-center

Waar wacht je nog op! Neem contact op, let’s meet.